Beltéri ajtók

A panellakások felújítása általában együtt jár a beltéri ajtók cseréjével is.

CPL beltéri ajtókDe milyen beltéri ajtókat építhetünk be a panellakásokba? Az egyik szempont az ajtó kiválasztásánál az, hogy utólag beépíthető beltéri ajtók legyenek. A másik, a választást meghatározó szempont az ajtónyílás mérete.  Figyelembe kell még vennünk annak a falnak a vastagágát is, ahová az ajtót beépítjük. A panel fürdőszoba és WC falának vastagságával lehet problémánk, mivel ezek a falak általában 4-5 centiméter vastagságúak, az egyes ajtótípusok pedig minimum 6-8 centiméteres falakat igényelnek.

Beltéri ajtók a panellakásba.

Dekor beltéri ajtók.

Dekor ajtó bükkA legolcsóbb számításba vehető beltéri ajtók a dekor beltéri ajtók. Ezek az ajtótípusok viszont csak standard méretekben rendelhetőek, egyedi méretben nem. Ki kell választanunk az adott ajtónyíláshoz legközelebbi ajtóméretet és a meglévő ajtónyílásunkat hozzá kell igazítanunk.

A dekor beltéri ajtók választhatóak bükk, juhar, tölgy és kőris fehér színekben. A szabványméretű ajtóknak megvan, azaz előnye, hogy az ajtólap könnyen cserélhető akár évek múltával is. Sőt, egyes német gyártók ajtóinál bármikor válthat üvegajtóra is.

CPL beltéri ajtók.

Árban és minőségben a következő beltéri ajtók a CPL ajtók. Ezek a beltéri nyílászárók már rendelhetőek egyedi méretben is, így a panel ajtónyílásokat már nem kell az ajtótokhoz igazítani. A dekorfólia helyett itt már egy jobb minőségű bevonatot kap a nyílászáró. A választható színek a mennyisége is jelentősen kibővül CPL ajtóknál és megjelennek a fémcsíkos és intarzia minták is.