Ablakcsere

Ablakcsere a panellakásban.

Gealan ablakA panellakások felújításakor cserére kerülnek a homlokzati nyílászárók, az ablakok is, amennyiben a közelmúltban nem kerültek cserére, valamilyen panelprogram keretében. A panellakások ablakcseréinél többnyire műanyag ablakok kerülnek beépítésre. Ennek többféle oka van, mint az új ablakok súlya, ára, egyszerű beépítés, stb.

Az ablakcsere alkalmával érdemes gondolnunk a rovarháló, a redőny beépítésére, illetve a későbbi beépítési lehetőség biztosítására. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk és utólag mégis redőnyt szeretnénk, néhány kompromisszumra számítanunk kell.
A redőny tokja felül csúnyán beletakar az ablakunk üvegébe, vagy az automata felhúzó miatt nem nyitható ki teljesen az ablakszárny.
Ezek a kellemetlenségek elkerülhetőek a megfelelő méretű elemek az ablakkerethez történő hozzáépítésével.

A műanyag ablak kiválasztása.

7 légkamrás műanyag ablakA panellakások ablakcseréi meglehetősen költségérzékeny kivitelezések. Számtalan panel ablakcsere „akcióval” találkozhatunk a hirdetések között. Mindenkit óvnék a csak az árak figyelembevételétől a döntésnél. Nézzünk utána milyen minőséget kínálnak a pénzünkért. Ne hozzuk magunkat olyan helyzetbe, hogy néhány év elteltével újra kelljen cserélnünk az ablakainkat.

Mi a HORIZONT PS Penta Plus 7 légkamrás profilból megfelelő gyártó üzemben készült műanyag ablakokat ajánljuk a panellakásokba. Természetesen több hasonló minőségű profilból, hasonló minőségben készült nyílászáró is létezik a piacon, ami megfelelő. Nálunk a Horizonttal voltak a legkedvezőbbek a tapasztalatok.

A műanyag ablakok beépítése a panelba.

A nyílászárók szakszerű beépítése már a pontos méretek felvételénél kezdődik. Csak az ablaknyílásba megfelelően illeszkedő ablak építhető be esztétikusan és szakszerűen.
A következő fontos dolog az ablakok megfelelő rögzítése. Ez olyan magától érthetőnek tűnik, mégis figyelni kell rá.


A hőszigetelő képesség szempontjából a legfontosabb a maradék rések szigetelőanyaggal történő kitöltése. A hiányosan, a résekkel teli kitöltés ront az ablak hőszigetelésén.
Az panel ablakcsere befejező művelete a takarólécek, az ablakpárkányok felhelyezése. Itt csak az esztétikus illesztésekre és stabil ragasztásra kell ügyelni.